Pengurus ~ Pulangkan Semua HARTA Zamani

Pengurus ~ Pulangkan Semua HARTA Zamani : Pengurus Zamani Slam, Johan Aziz mendedahkan, Zamani antara lain mahu Persatuan Pengasih Malaysia (PENGASIH) memulangkan wang persembahan miliknya sebanyak RM15,000 selepas keluar dari Rumah PENGASIH, malam Khamis lalu.

Pengurus ~ Pulangkan Semua HARTA Zamani

Menurut Johan, dakwaan oleh Yang Dipertua PENGASIH, Datuk Yunus Pathi Mohd bahawa Zamani, 44, melarikan diri tidak berasas kerana dia masuk ke pusat pemulihan itu atas kerelaan sendiri, bukan perintah mahkamah.

"Zamani ada menelefon dan berjumpa dengan saya untuk menjelaskan apa yang berlaku. Dia takut kerana mendakwa pusat pemulihan itu mengongkongnya," katanya.

Menurutnya, Zamani sudah membuat laporan polis selepas Yunus membuat laporan polis dan menuntut persatuan itu memulangkan wang persembahan miliknya berjumlah RM15,000, selain barangan peribadinya seperti kad pengenalan dan gitar.

Dalam pada itu, pembantu peribadi Yunus menerusi kiriman WhatsApp belum bersedia mengulas apa yang didedahkan Johan.

Selain itu, Johan turut berkata, tempoh rawatan pemulihan penyalahgunaan dadah penyanyi, Zamani Slam di Rumah PENGASIH selama enam bulan sudah tamat.

"Saya ada terbaca kenyataan pihak PENGASIH mencari Zamani seperti penjenayah yang dikehendaki dan merasakan ia sebagai tidak wajar.

"Zamani dengan suka rela menawarkan diri untuk menjalani rawatan pemulihan di Rumah PENGASIH atas nasihat keluarganya. Malah, tempoh ditetapkan adalah selama enam bulan dan dia (Zamani) sudah melebihi tempoh selama dua bulan di sana.

Zamani Slam Keluar Dari Rumah Pengasih?

"Saya ada menjenguk Zamani ketika Hari Raya Aidilfitri lalu, dan dia ada menyuarakan hasrat untuk keluar dari PENGASIH bagi menjalani kehidupan seperti biasa namun permintaannya itu dihalang oleh pihak berkenaan.

Zamani yang popular dengan lagu Gerimis Mengundang masuk ke Rumah PENGASIH secara sukarela.

Sebelum itu, Zamani didenda RM5,500 atau 18 bulan penjara selepas mengaku bersalah di Mahkamah Majistret Kuala Lumpur atas kesalahan memiliki dan mengambil dadah pada 21 Januari lalu.

Dia dan pembantu peribadinya didakwa memiliki heroin dan morfin seberat 0.6 gram di Jalan Enggang Timor Satu, Taman Keramat, jam 12.30 tengah malam.

via
http://www.hmetro.com.my/node/85896

0 comment... add one now