Gambar % Video: Tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai Rampas & Tahan Peniaga Pisang Goreng Dikecam

Gaambar & Video: Tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai Rampas & Tahan Peniaga Pisang Goreng Dikecam: Kini berlegar dimedia sosial gambar-gambar tindakan anggota penguatkuasa Majlis Perbandaran Seberang Perai merampas barangan perniagaan pisang milik 2 beranak ini.

Tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai Rampas & Tahan Peniaga Pisang Goreng Dikecam

Paling kami kesal apabila melihat gambar pakcik tersebut yang jatuh pengsan (mungkin kerana haert attack) setelah melihat anggota MPSP sewenang-wenangnya bertindak merampas barangan beliau.

Bukan setakat merampas, anak pakcik tersebut juga ditahan seperti seorang penjenayah. Agaknya sekarang di Malaysia ni dah terbalik kot, kerja mencari rezeki halal itu salah besar... sedangkan pemimpin yang merompak wang rakyat itu halal!

Sedih bila lihat keadaan begini berlaku keatas peniaga kecil-kecilan, peniaga yang baru nak memulakan kehidupan baru, peniaga yang mencari rezeki HALAL...kerana kebanyakan mereka ini berbangsa melayu sedangkan ...malas nak tulis panjang....karang kata admin racist pulak...hurmm....

Penang oh Penang...

Tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai Rampas & Tahan Peniaga Pisang Goreng Dikecam
Tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai Rampas & Tahan Peniaga Pisang Goreng Dikecam
Tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai Rampas & Tahan Peniaga Pisang Goreng Dikecam
Tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai Rampas & Tahan Peniaga Pisang Goreng Dikecam
Tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai Rampas & Tahan Peniaga Pisang Goreng Dikecam
Tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai Rampas & Tahan Peniaga Pisang Goreng Dikecam
Tindakan Majlis Perbandaran Seberang Perai Rampas & Tahan Peniaga Pisang Goreng Dikecam


Susahnya nak cari rezeki halal di Mesia
Kalau anda di tempat si anak ni apa agaknya perasaan korang? Takkan nak tengok macam tu je kan bila lihat ayah sendiri pengsan (mungkin kerana heart attack) setelah perniagaan mereka dirampas penguatkuasa Majlis Perbandaran Seberang Perai...hurmm
Posted by Video Viral on Saturday, 28 November 2015

5 comments.. read them below or add one

Syafiqah 92 Syafiqah 92 November 29, 2015
Sampai hati depa buat mcm tu...
Aniaya orang !!nak cari rezeki halal pun susah ...Ya Allah....
Polis yang ada kat dalam video tuu memang tak dak hati perut langsung....!!..
Dah tak dak adap dah !...
Semoga Allah memberi azab kepada mereka yang menzalimi sesama islam...Ameen.....!!!
Syafiqah 92 Syafiqah 92 November 29, 2015
Sampai hati depa buat mcm tu...
Aniaya orang !!nak cari rezeki halal pun susah ...Ya Allah....
Polis yang ada kat dalam video tuu memang tak dak hati perut langsung....!!..
Dah tak dak adap dah !...
Semoga Allah memberi azab kepada mereka yang menzalimi sesama islam...Ameen.....!!!
Tanpa Nama Tanpa Nama November 29, 2015
kejam sngguh mnusia lanie,xdk hati prt..kesian kt family dya,nk cri rezeki untk fmly..senang2 ja rmps brg org..pastu buat mcm pnjenayah..najib dk bebas lg,awt xp tngkp..
Unknown Unknown November 29, 2015
Bila melayu bunuh melayu...dan kepala dia cina..
syafarah syafarah November 30, 2015
Salam.

1. Sah diberi amaran x sebelum sita? Untuk buat ni ada prosedur.
2. Untuk katakan cina bermaharajalela, meniaga xda hal etc, sila back up dengan fakta. Ade je kene sita der.

Mesti yg komen dan admin ni bukan orang Penang dan jenis malas nak research.

Salam.