Adik Thaqif Semakin Kritikal, Pembedahan Tangan Dibatalkan

Adik Thaqif Semakin Kritikal, Pembedahan Tangan Dibatalkan,ok!: Pembedahan bagi memotong tangan kanan pelajar sekolah tahfiz, Mohamad Thaqif Amin Mohd Gaddafi, 11, pagi ini ditangguhkan kerana keadaan jantungnya yang tidak stabil.

Adik Thaqif Semakin Kritikal, Pembedahan Tangan Dibatalkan
Update terbaru dari ibu Thaqif sendiri....keadaan anaknya semakin kritikal...mohon doa dari semua rakyat Malaysia

Ibu saudara Mohamad Thaqif, Dzuraidah Ahmad, memaklumkan keadaan jantung anak saudaranya itu tidak stabil dan doktor menasihatkan pembedahan ditangguhkan bagi mengelak implikasi lain.

"Pembedahan ini (bagi memotong tangan kanan) adalah persetujuan semua keluarga selain nasihat daripada doktor pakar yang merawat Thaqif.

"Apa yang penting buat masa ini adalah bagi menyelamatkam nyawa Thaqif," katanya ketika dihubungi BH sebentar tadi.

Semalam, keluarga Mohamad Thaqif memaklumkan tangan kanan pelajar itu mungkin terpaksa dipotong pagi ini kerana sudah bertukar hitam hingga ke paras siku.

Jumaat lalu, kedua-dua belah kaki Mohamad Thaqif terpaksa dipotong sejak dimasukkan ke Hospital Sultan Ismail (HSI) dua minggu lalu selepas didakwa disebat oleh seorang pembantu warden madrasah tahfiz di Kota Tinggi itu.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Kota Tinggi, Asisten Komisioner Rahmat Othman, berkata pagi ini Mahkamah Majistret di sini membenarkan perintah reman pembantu madrasah tahfiz berusia 29 tahun dilanjutkan sehingga Sabtu ini.

"Permohonan melanjutkan penahanan reman diluluskan tiga hari dari esok sehingga Sabtu ini oleh Mahkamah Majistret Kota Tinggi pagi tadi," katanya.

Ahad lalu, Majistret Mazana Sinin membenarkan permohonan polis menahan reman pembantu madrasah tahfiz sehingga esok bagi membantu siasatan kes pukul Mohamad Thaqif.

Dari ibu saudara Thaqif

Allah maha mengetahui...

Pagi tadi jam 8 pembedahan potong tangan thaqif xdapat di jalan kan.. keadaan thaqif sangat lemah, thaqif demam suhu atas 40,  denyutan jantung sangat laju.. sehingga kini keadaan semakin kritikal.. doktor cakap pembedahan tak diteruskan, thaqif dalam keadaan tenat, keluarga boleh berkumpul utk baca kan Yasin..
Allahuakbar 😭😭😭
Kami redha dengan ketentuanNYA.. Allah xnak thaqif terus terseksa.. Allah sayang kan thaqif..
Thaqif anak syurga sayang...

via
Berita Harian Online
Fb ibu saudara Thaqif

0 comment... add one now