Daniel Arif Tabah, Lebih Hiraukan Keadaan Ibubapa Dari Dirinya Sendiri

Daniel Arif Tabah, Lebih Hiraukan Keadaan Ibubapa Dari Dirinya Sendiri,ok!: “Dia sedikit pun tidak menangis, malah menunjukkan reaksi gembira sebaik melihat saya dan isteri berada di hadapannya seolah-olah tiada apa yang berlaku.

Daniel Arif Tabah, Lebih Hiraukan Keadaan Ibubapa Dari Dirinya Sendiri

Begitu kuat dan cekal semangatnya walaupun menyedari kehilangan kaki,” kata Ahmad Fuad Yun, 52, bapa kepada Daniel Arif, 21, yang hancur separuh badan selepas ‘ditelan’ mesin kitar sampah di kilang yang terletak di Samseong, Seoul, Korea Selatan, baru-baru ini.

Ahmad Fuad berkata, setakat ini keadaan anaknya stabil, namun perlu menjalani pembedahan susulan dalam masa terdekat ini.

Daniel Arif Tabah, Lebih Hiraukan Keadaan Ibubapa Dari Dirinya Sendiri

Katanya, doktor memberitahu kos pembedahan dan rawatan keseluruhan masih lagi belum diputuskan dan dia berharap wang hasil sumbangan orang ramai mencukupi bagi membiayainya.

“Bersyukur sangat kerana dia selamat, malah lebih ceria serta terharu melihat kehadiran saya dan ibunya yang secara tiba-tiba muncul.

“Malah dalam menanggung kesakitan, Daniel lebih bimbang mengenai keadaan kami iaitu di mana tempat tinggal serta bagaimana perjalanan untuk ke hospital,” katanya.

Ahmad Fuad berkata, dia bernasib baik kerana rakan sekerja anaknya itu banyak membantu dengan menyediakan bilik untuk menginap serta menjaga makan minum mereka.

“Kami akan menjaga Daniel sehingga dia dibenarkan keluar daripada hospital dan setakat ini keadaannya menunjukkan perkembangan positif.

“Saya juga sempat merakam video ketika tiba di Hospital Suwon Ajudae semalam (kelmarin) lalu bagi memaklumkan keadaan terkini Daniel kepada rakyat Malaysia,” katanya.

Daniel Arif Tabah, Lebih Hiraukan Keadaan Ibubapa Dari Dirinya Sendiri

Terdahulu, Daniel Arif kehilangan hampir separuh anggota tubuhnya selepas ‘ditelan’ sebuah mesin pengisar sampah.

Sekiranya ada pihak yang ingin membantu beliau, boleh terus salur bantuan ke..⬇⬇

(Wakil)
110469178193
Shinhan bank
Mohd Zulhilmi Bin A Karim
(Malaysian Human Right Activis)

Ataupun Salur bantuan ke Account Terus kepada ibunya

ZAINAH MOHAMAD
MAYBANK
No Account: 157090003447

Terima kasih atas bantuan semua, Sedikit sebanyak dapat membantu beliau.

Tlg Sebarkan, insyallah untuk sama sama membantu beliau.

More infomation WA

+821043306191 (Boy)
+821036036930 (Shahir)

#DOAUNTUKDANIEL
#WEREMALAYSIAN

Kredit
Harian Metro

0 comment... add one now