Kes Abang "MAKAN" Adik, Ayah Mangsa Akhirnya Buat Laporan Polis

Kes Abang "MAKAN" Adik, Ayah Mangsa Akhirnya Buat Laporan Polis: Beberapa hari lalu, admin terperasan mengenai post "Abang makan adik sendiri setelah ayah dan ibunya berangkat menunaikan haji di Mekah". Awalnya kami ragu dengan kesahihan berita tersebut, maklumlah Facebook kini penuh dengan pelbagai cerita dan info yang disiar tanpa sebarang tapisan dan kesahihan.

Kes Abang "MAKAN" Adik, Ayah Mangsa Akhirnya Buat Laporan Polis

Namun, menerusi post terbaru admin "Kepala Hotak Kamu", satu laporan polis telah dibuat oleh ayah mangsa (mangsa kini telah meninggal dunia kerana mengalami kecederaan teruk) demi memperjuangkan keadilan buat arwah. Macam tak percaya, namun inilah realiti kehidupan....Ikuti catatan admin KHK dibawah.
Salam bangsa KHK,update mengenai kes ro-gol oleh abang kandung sendiri..

Syukur ke atas Tuhan pemilik segalanya yang melembutkan hati bapa arwah yang teraniaya..
Bapa arwah telah membuat laporan polis berdasarkan kejadian yang sebenar..

Sekarang kita harap pihak polis melakukan yang terbaik untuk mencari segala bukti salah laku abang arwah..

Kepada pakcik,maafkan saya kerana menekan pakcik untuk membuat laporan polis,saya buat begitu hanyalah untuk menunaikan amanah arwah kepada saya..

Kepada bro adi,terima kasih banyak2 atas segala tenaga yang dicurahkan demi menegakkan keadilan untuk sahabat kau..

Kepada semua bangsa KHK,kita adalah keluarga,terima kasih atas doa2,kata2 semangat korang,jangan putus berdoa agar keadilan untuk arwah dapat ditegakkan..

Kepada Sid,terima kasih atas tulisan yang padat,lepas tulisan kau dihantar kepada bapa arwah,barulah hatinya terbuka untuk membuat laporan..

apa-apa pun,ambil la pelajaran dari apa yang terjadi..

Terima Kasih Semua
Sebelum itu, satu artikel ini mungkin telah membuka hati ayah mangsa membuatkan dia membuat laporan polis.

Kes Abang "MAKAN" Adik, Ayah Mangsa Akhirnya Buat Laporan Polis

Sebelum itu, dikhabarkan keluarga mangsa dan saudara-maranya enggan melaporkan/memanjangkan kes tersebut kerana dikatakan enggan membuka aib keluarga.
Ke hadapan pakcik.

Saya tahu ada kemungkinan tulisan saya ini tidak sampai kepada pakcik, namun saya tawakalkan saja. Mulanya ingin saya ucapkan selamat kembali ke tanah air setelah selesai menunaikan ibadah haji pada tahun ini.

Di kesempatan ini juga saya ingin mengucapkan takziah dan simpati di atas tragedi yang menimpa anak perempuan pakcik. Semoga rohnya aman di sana dan mendapat tempat yang dekat dengan tuhannya.

Adapun benarlah yang pergi sudah sememangnya kekal pergi, namun tidak bermakna perkara yang di dunia ini sudah selesai dikambus tanah jua. Kebenaran itu andai tidak diletak di tempat yang sepatutnya, maka zalimlah kita, pakcik.
Zalim terhadap arwah dan juga zalim terhadap masyarakat.

Walaupun pakcik mengatakan jika arwah masih hidup, pasti arwah akan memaafkan abangnya, namun itu adalah jika dan hanya jika arwah itu masih hidup. Malang realitinya arwah telah meninggal pakcik. Memang kalau hidup, kita boleh cuba selesaikan cara orang hidup. Boleh pujuk mangsa ampunkan.

Tapi sekarang ini kisahnya mati pakcik. Diro-gol sehingga menyebabkan pendarahan yang membawa kepada kematian oleh abang kandung, anak sulung pakcik sendiri.

Pakcik katakan telah membuat keputusan setelah bersolat hajat. Sepatutnya pakcik lakukan istikharah pakcik. Mungkin kerana kesilapan teknik meminta petunjuk itu menyebabkan pakcik tega untuk mendiamkan jenayah yang berlaku terhadap tanggungan pakcik.

Pakcik ketahuilah sesunggahnya hanyalah insan psychopath sahaja yang akan sanggup melakukan jenayah ro-gol, dan jenayah ro-gol terhadap adik kandung sendiri maknanya lebih - lebih lagilah tidak stable keadaan mentalnya. Tidakkah pakcik sedar dengan mendiamkan kes ini bermakna pakcik membiarkan seorang pemangsa/penjenayah/psycopath untuk berlegar - legar dalam masyarakat?

Ya pakcik mungkin ada hak untuk membuat keputusan terhadap apa yang berlaku terhadap anak perempuan pakcik kerana pakcik adalah wali arwah. Namun adakah pakcik mampu memberi jaminan yang anak lelaki pakcik itu tidak akan bertindak sama terhadap anak - anak orang lain di sekelilingnya? Adakah pakcik mampu untuk menampung beban kesalahan lagi kerana membiarkan seorang penjenayah bebas mencari mangsa?

Pakcik, saya tidaklah tahu latar keluarga pakcik. Tidak tahu samada pakcik memilih untuk berdiam diri kerana mahu menjaga air muka keluarga, atau pun kerana anak lelaki pakcik itu adalah provider bagi keluarga pakcik.

Kita baru sahaja selesai menyambut hari raya korban pakcik. Pakcik juga baru selesai menjalankan ibadah haji. Ambillah pengajaran dari nabi ibrahim. Demi tuhan yang maha benar, sanggup baginda tinggalkan isteri dan anaknya di tanah kontang mekah. Begitulah pakcik seharusnya bersedialah juga untuk berkorban. Berkorban nama dan keselesaan hidup demi sebuah kebenaran.

Pakcik, sedangkan saya orang asing juga merasa sebak membayangkan arwah anak pakcik itu terlantar keseorangan, sendirian menghadapi maut, tiada sesiapa yang membacakan yassin, tiada sesiapa menyapukan air di tengkuk, tiada siapa yang mengajarkannya mengucap. Tak mungkin pakcik selaku ayahnya tidak mampu untuk membayangkannya bukan?

Dan permintaan terakhirnya disampaikan kepada pihak kami supaya kebenaran dan keadilan bagi pihaknya dapat ditegakkan. Saya harapkan pakcik terbuka hati untuk menyempurnakan wasiat terakhir anak perempuan pakcik ini. Jangan biarkan kenangan bersama arwah dicemari dengan kezaliman orang - orang terdekat yang dia kasihi.

Sekian saja pakcik, semoga pakcik terbuka mata, terbuka hati.
URUTAN KES

Selepas menghantar orang tuanya ke airport untuk tunaikan haji,dia dan abang dia balik kerumah abang dia di Cyberjaya..

Dan didalam rumah itu abang cuba untuk mero-gol dia,namun gagal pada percubaan pertama..
Kemudian aku menasihati dia supaya tinggalkan rumah tu dan cuba uruskan transport untuk dia,malangnya gagal atas beberapa sebab..

Abang dia berjaya mero-gol dia sebanyak 2 kali,dan abangnya juga memasukkan sesuatu objek kedalam kema-luan dia menyebabkan pendarahan yang serius..

Selepas kejadian tu serta merta dia lari balik kampung di Perak tanpa dia menyedari kecederaannya sangat serius..

Atas desakan aku akhirnya dia pergi juga kehospital,dan doktor bertugas mengesahkan dia dirogol..

Agak malang apabila sepupu yang menghantarnya ke Hospital membuat laporan polis mengatakan dia diro-gol oleh orang yang tak dikenali dengan alasan mahu menjaga aib keluarga. Isteri abangnya pun merayu agar kes ini tidak dipanjangkan demi masa depan keluarga katanya..

Namun aku berkeras suruh dia pergi buat laporan polis berdasarkan cerita sebenar agar nasib dia terbela dan dia bersetuju akan buat selepas keadaannya beransur pulih..

Dan pagi ini aku mendapat berita yang menyedihkan,bahawa dia telah pun meninggal dunia pada pukul 7:45 pagi tadi..

Akaun Facebook abang dan kakak ipar dia pun telah lenyap..dan esok orang tuanya akan balik dari Mekah..

Jadi aku nak minta tolong kepada sesiapa yang belajar atau bekerja dalam bidang undang-undang (lawyer),inbox page (khk original) untuk aku bertanya macam mana bela kematian dia serta kos2 yang terlibat..

Ada mesej dia tinggalkan sebelum dia meninggal,iaitu menegakkan keadilan bagi pihaknya..
Aku merayu kepada semua bangsa KHK agar doakan aku mendapat kekuatan untuk menunaikan permintaan terakhir dia..

Terima Kasih dan Assalamualaikum

KHK

0 comment... add one now