Kejutan Digedung, Ibu Tunggal Menangis Lihat Anak Dirindui Muncul Didepan Mata

Kejutan Digedung, Ibu Tunggal Menangis Lihat Anak Dirindui Muncul Didepan Mata,ok!: Kelmarin menjadi hari paling bermakna buat seorang ibu tunggal apabila disatukan dengan anak perempuan kesayangannya yang sudah dua tahun tidak bertemu.

Kejutan Digedung, Ibu Tunggal Menangis Lihat Anak Dirindui Muncul Didepan Mata

Kejutan penuh emosi itu membuatkan Azizah Husin, 58, menangis kegembiraan apabila anaknya Hafizah Che Ahmed, 24, yang menuntut di Bangalore Medical College, India, berdiri di hadapan mata.

Sebelum itu, Azizah yang mempunyai 10 anak dibawa ke gedung pakaian Pelangi Textile, Guchil, di sini, untuk membeli pakaian baru, manakala Hafizah menyamar sebagai pekerja gedung untuk memberi kejutan kepada ibunya untuk menyatukan mereka menerusi inisiatif Bank Simpanan Nasional (BSN) sempena Kempen Riuhkan Raya BSN.

Azizah berkata, dia tidak menyangka anaknya berada di hadapannya kerana mengetahui anak ketujuh itu mempunyai kekangan kewangan untuk pulang menyambut Aidilfitri kali ini.

“Memang terkejut besar. Saya tidak sangka BSN sanggup taja dia balik ke sini. Alhamdulillah, saya sangat bersyukur.

“Terima kasih BSN kerana akhirnya terubat rindu saya menatap dan memeluk Hafizah. Kepulangannya adalah hadiah paling berharga untuk kami sekeluarga sempena Aidilfitri,” katanya, di sini.

Hafizah antara tiga penuntut cemerlang terpilih pulang beraya dengan tajaan tiket penerbangan daripada BSN.

Sementara itu, Hafizah berkata, kali terakhir dia pulang ke Malaysia pada 2015 ketika arwah bapanya meninggal akibat penyakit jantung.

Katanya, dia menghantar permohonan menyertai kempen itu dan mengetahui terpilih Mei lalu, tetapi tidak memaklumkannya kepada sesiapa melainkan adik untuk memberi kejutan kepada ibunya.

“Saya akan berada di sisi keluarga selama dua minggu sebelum pulang ke India 2 Julai depan,” katanya.

Sementara itu, Pengarah Perniagaan Negeri BSN Kelantan, Komarudin Mustapha berkata, Kempen Riuhkan Raya BSN diadakan sebagai kesinambungan daripada kempen yang pernah diadakan sebelum ini.

“Aktiviti ini sebahagian tanggungjawab sosial korporat (CSR) BSN dan kali pertama kita membawa pulang penuntut terpilih dari luar negara untuk menyambut Aidilfitri bersama keluarga.

“BSN menaja kepulangan penuntut ini melalui kerjasama pelbagai agensi termasuk MARA untuk mengenal pasti mereka yang cemerlang dan sudah lama tidak pulang ke tanah air.

“Kejutan hari ini (semalam) adalah yang ketiga dan terakhir tahun ini. Kali pertama ia dimenangi pelajar di Kota Bharu yang menuntut di Jepun dan kedua pelajar dari Langkawi yang menuntut di Mesir,” katanya.

Katanya, tahun ini BSN menjalankan kempen menyeluruh menerusi tiga segmen iaitu membawa pulang penuntut terpilih dari luar negara, Peraduan Produk Pembiayaan Kewangan dan Peraduan Seloka Raya bermula 1 hingga 16 Jun 2017.

sumber
http://www.hmetro.com.my/setempat/2017/06/238798/kejutan-di-gedung-pakaian

0 comment... add one now