[Video] Lelaki Jalanan Ini Menjadi HERO Sebenar, Korbankan Nyawa Sendiri Selamatkan Tebusan Wanita

[Video] Lelaki Jalanan Ini Menjadi HERO Sebenar, Korbankan Nyawa Sendiri Selamatkan Tebusan Wanita: Video ini pasti akan mengejutkan anda semua. Seorang lelaki jalanan ini telah mengorbankan hidupnya selepas dia membantu menyelamatkan seorang wanita yang dijadikan tebusan oleh seorang lelaki yang bersenjatakan pistol di luar sebuah gereja di Brazil.

Lelaki Jalanan Ini HERO Sebenar, Korbankan Nyawa Selamatkan Tebusan Wanita

Lelaki bersenjata itu, Luiz Antonio da Silva, 49, melawat Gereja Sao Paulo dengan wanita itu, yang tidak dinamakan, pada hari Jumaat apabila pertengkaran meletus,

Menurut laporan,"Mereka masuk dan menghabiskan masa (di dalam gereja). Mereka seolah-olah berhujah ... Dia (wanita itu) mahu pergi. Luiz Antonio terus meraih lengannya. Mereka kemudian meninggalkan gereja dan lelaki itu terus menyerang dia," kata pengawal keselamatan gereja Joao Nascimento.

Lelaki Jalanan Ini HERO Sebenar, Korbankan Nyawa Selamatkan Tebusan Wanita

Ketika Luiz Antonio menahan wanita itu diluar gereja dengan pistol ditangannya, datang seorang lelaki gelandangan, Erasmo Francisco Rodrigues de Lima, 61, membantu wanita itu melarikan diri dengan menyerang Luiz Antonio.

Ketika bergelut, Erasmo Francisco Rodrigues de Lima kemudian ditembak di dada, namun dia seperti tidak menghiraukan tembakan didadanya dengan terus melawan Luiz. Ketika keadaan kelam kabut itu, Luiz berjaya ditembak oleh pihak polis Sao Paolo yang turut berada ditempat kejadian. Erasmo Francisco Rodrigues de Lima dilaporkan meninggal dunia di tempat kejadian akibat kecederaan parah dibahagian dadanya

Lelaki Jalanan Ini HERO Sebenar, Korbankan Nyawa Selamatkan Tebusan Wanita

Wanita itu menerima rawatan perubatan di tempat kejadian tetapi tidak mengalami kecederaan serius.

Berakhir sudah kehidupan seorang gelandangan yang benar-benar boleh digelar sebagai seorang super hero ketika pihak polis hanya memerhatikan drama tebusan itu berlaku.

0 comment... add one now