Kisah Bilal Di Tikam Kerana DiSangka Mencuri Motor

Kisah Bilal Di Tikam Kerana DiSangka Mencuri Motor: Hari ini kisah seorang bilal ditikam dibelakang badan oleh pemilik sebuah motorsikal kerana disangka mahu mencuri motornya menjadi viral dimedia sosial.

Kisah Bilal Di Tikam Kerana DiSangka Mencuri Motor

Kejadian dikatakan berlaku di depan tapak pesta ria (funfair) di Tanah Putih, Kuantan apabila bilal tersebut, Tengku Shafiq Tengku Adam Azil, 21 dan seorang rakannya terlihat motorsikal yang ditinggalkan bersama kuncinya sekali.

Menurut sumber, mangsa pergi ke tapak pesta berkenaan kira-kira 9.30 malam selepas selesai bertugas sebagai bilal di Masjid Tepian Putra, dan bertemu tiga rakannya di situ.

Kisah Bilal Di Tikam Kerana DiSangka Mencuri Motor

"Apabila tiba di tapak berkenaan mangsa memaklumkan terjumpa sebuah motosikal jenis Yamaha 125Z dengan kunci masih berada di bahagian tempat duduknya sebelum menyimpan kunci berkenaan.

Mangsa ada memuatnaik status mengenai perkara berkenaan di Facebook dan keluar dari pesta ria itu pada 11.30 malam namun pemiliknya masih tidak kelihatan.

Kisah Bilal Di Tikam Kerana DiSangka Mencuri Motor

Mangsa menunggu selama satu jam dan meletakkan nota dengan tertera nombor telefon untuk dihubungi di atas motosikal berkenaan sebelum tiba-tiba datang seorang lelaki dan menikamnya dengan sebilah pisau rambo dari belakang.

Syafiq yang mengalami kecederaan parah kini dirawat di Hospital Tengku Ampuan Afzan (HTAA). Sama-sama kita doakan beliau segera sembuh dan kembali menjalankan tugasnya seperti biasa.

Manakala suspek (bangang macam keldai) yang menikam Syafiq pula dikatakan telah menyerah diri di IPD Kuantan.

UPDATE: Bilal Semakin Sihat, Namun Ada 2 Kisah Menakjubkan Ketika Dia Tak Sedarkan Diri
via
http://www.hmetro.com.my/node/74481

0 comment... add one now